Makaron z kurkami

Makaron z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • olej

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • kurki

    200 gramów
  • sól morska

    do smaku
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    100 mililitrów
  • śmietana 18 proc

    200 mililitrów
  • makaron tagliatelle

    ugotowany
  • szpinak

    1 garść
  • parmezan

  • skórka z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnie wlej olej, dodaj pokrojony czosnek i cebulę. Kiedy cebula lekko się zeszkli, dodaj kurki. Całość dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Całość smaż przez około 2 minuty, następnie dodaj białe wino i słodką śmietankę. Poczekaj chwile, aż śmietanka lekko się zredukuje i dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj starannie wszystkie składniki na patelni i wyłóż na talerz. Na samym końcu dopraw świeżo startą skórką z cytryny i parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

02.11.2017 21:56
Bardzo smakowite danie, a na dodatek te kurki pychotka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat