Pyszna Mielonka Z Pieczarkami z szynkowara

Pyszna Mielonka Z Pieczarkami z szynkowara

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,3 kg
  • słonina

    300 g
  • pieczarki marynowane

    150 g
  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • woda zimna

    100 ml
  • sól

    15 g
  • sól peklowa

    15 g
  • pieprz biały mielony

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • żelatyna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

szynkę mielimy na oczkach 8 mm lub szarpaku
słoninę mielimy na drobnych oczkach 3 mm
w gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę
po schłodzeniu dodamy ją do masy mięsnej
zmielone mięso dokładnie mieszamy z przyprawami
dolewamy schłodzoną żelatynę z wodą
masę mięsną przekładamy do szynkowara dodając stopniowo również pieczarki marynowane
masę mięsną dociskamy aby pozbyć się powietrza
pasteryzujemy w temperaturze 60 stopni przez około 40 minut
po chłodzeniu przechowywujemy w lodówce
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka17

11.10.2017 15:31
Też robię w szynkowarze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat