Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wlać olej, dodać posiekany czosnek i pierś z kurczaka. Podsmażyć całość delikatnie, dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą ziołową, kolorowym pieprzem i tymiankiem.
Całość smażyć na patelni przez około 10 minut, aż pieczarki puszczą wodę i nabiorą brązowego koloru.
Następnie dodać pokrojoną cukinię, słodką śmietankę i ugotowany makaron. Gotować do momentu, aż śmietanka lekko odparuje i dodać umyte liście szpinaku.
Tak przygotowaną bazę wlać do żaroodpornego naczynia, posypać parmezanem i bułką tartą. Zapiekać w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Bardzo smakowita zapiekanka.
  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Mniam, uwielbiam zapiekanki. :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Bardzo lubię takie zapiekanki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !