Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placek przekladany

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
. .
margaryna
1 kostka
jajko
2 szt
cukier
0,5 szt.
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
mąka
350 g
kwaśna śmietana
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: placek przekladany

z podanych skladników zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na trzy równe części.Każda wykładamy na blachę i pieczemy na złoty kolor.
Jablka obieramy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.Dusimy w garnku pod przykryciem okolo 15 minut.Wsypujemy dwie galaretki i dokladnie mieszamy.połowęm masy wykładamy na placek,przykrywamy drugim plackiem,na niego wykładamy resztę masy.Przykrywamy trzecim plackiem i przykrywamy ściereczką.Ciasto najlepsze jest następnego dnia,kiedy zmięknie i przesiaknie nadzieniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 01.08.2011 09:50
dobry
sylwiachmiel 29.08.2010 21:27
na przełożenie ciasta: 1 kg jabłek i dwa opakowania galaretki cytrynowej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak