Racuszki z kefirem i jabłkami

Racuszki z kefirem i jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    400 g
  • jajka

    3 szt
  • kefir

    1/2 l
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • tłuszcz do smażenia

  • cukier puder

  • jabłka

    2 pokrojone w talarki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kefir roztrzepać z jajkami i mąką, wybijać łyżką na pulchną masę. Pod koniec wybijania dodać sodę. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do ciasta dodać jabłka, wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuszki, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Upieczone racuszki posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

16.09.2010 15:52
super

alaaa

31.08.2010 11:33
pycha,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat