Szarlotka mamusi

Szarlotka mamusi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    1/2 kg
  • jajka

    5 żółtek
  • margaryna

    1 kost
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szkl
  • galaretka cytrynowa

    1 opak
  • cukier

    2,5 łyżki
  • cukier puder

  • jabłka

    1,70 pokrojone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto
z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną cześć wyłożyć na spód.

Masa jabłkowa
pokrojone jabłka, przełożyć do rondla i przesmażyć z cukrem. Przesmażone jabłka zdjąć z ognia, wsypać galaretkę cytrynową, dobrze wymieszać. Masę jabłkową wyłożyć na ciasto. Drugą część ciasta rozwałkować i nałożyć na jabłka. Ciasto włożyć do piekarnika na ok. 45 minut w 175 stop.

Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat