Jeżynowa zupka

Jeżynowa zupka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    0,5 kg
  • woda

    1 l
  • cukier waniliowy

    1/2 opakowanie
  • śmietana 12%

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżyny oczyszczamy, miksujemy. Dodajemy do wody, gotujemy. Pod koniec dodajemy cukier waniliowy, a kiedy delikatnie przestygnie dodajemy śmietanę. W razie potrzeby dodajemy jeszcze cukier.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiaw

28.12.2011 20:49
oj nie chciałabym spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat