Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA MAKARONOWA PODAWANA W OGRODZIE WARZYWNYM
Cukinię i papryki kroję w średniej wielkości kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, czosnku niedźwiedziego i odrobiny pieprzu cayenne.
Czosnek i cebulę drobno siekam, oliwki kroję w krążki, ser w niedużą kostkę.
Wszystkie składniki sałatki przekładam do miski, mieszam.
Z cebuli czerwonej, pomidorków koktajlowych i rzodkiewek wycinam kwiatki - małym nożykiem z czubkiem (zygzakiem naokoło).
Przygotowuję kwiatki z marchewki za pomocą specjalnej temperówki do warzyw.
Sałatę myję i dokładnie osuszam, następnie zwijam i spinam wykałaczkami.
Na paterze lub dużym talerzu układam sałatkę, puste miejsca dekoruję sałatą i natką pietruszki, następnie układam przygotowane kwiatki z warzyw.