Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantne kofty wołowe z grilla

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
500 gram
cebula
1 szt
ząbki czosnku
3 ząbki
Kmin rzymski mielony Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
3/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Kolendra cała Prymat
1 łyżeczka
natka pietruszki
1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kofty wołowe z grilla

Wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić w maszynce. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Wymieszać.
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy (kolendrę ubić wcześniej w moździerzu). Wymieszać dokładnie rękami, aby mięso dobrze połączyło się z przyprawami. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i mieszać jeszcze przez chwilę.
Przykryć pojemnik z mięsem i wstawić do lodówki na 2 godziny, aby się zamarynowało.
Z mięsa formować podłużne kotleciki, nabijać je na patyki do szaszłyków. Położyć na tacce i piec na mocno rozgrzanym grillu. W trakcie grillowania przekręcać mięso tak, by upiekło się równomiernie ze wszystkich stron. Podawać na przykład z sosem tzatziki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.07.2017 12:01
Uwielbiam :) Jedno z moich ulubionych dań z wołowinką :)
SzczyptaChili 18.07.2017 09:46
Robiłam ostatnio bardzo podobne , pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak