Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka wiedeńska

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
5 łyżek
sokz z 1 cytryny
ostra musztarda
1 łyżka
czosnek
3 ząbki
cebula czerwona
2 sztuki
cukier puder
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
soczewica konserwowa
2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiedeńska

Soczewicę z puszki dobrze osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w niedużą kostkę. Soczewicę i cebulę wyłożyć do salaterki, wymieszać. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Oliwę ubić z sokiem z cytryny, cukrem, solą, musztardą oraz czosnkiem. Sos wlać na sałatkę, dobrze wymieszać. Przykryć salaterkę i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.09.2011 19:53
ciekawy rzepis
Margo1 29.08.2010 18:25
Nie wiem czy bym zjadła,ponieważ są składniki których nie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak