Sałatka wiedeńska

Sałatka wiedeńska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
  • sokz z 1 cytryny

  • ostra musztarda

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • cukier puder

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • soczewica konserwowa

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę z puszki dobrze osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w niedużą kostkę. Soczewicę i cebulę wyłożyć do salaterki, wymieszać. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Oliwę ubić z sokiem z cytryny, cukrem, solą, musztardą oraz czosnkiem. Sos wlać na sałatkę, dobrze wymieszać. Przykryć salaterkę i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

24.09.2011 19:53
ciekawy rzepis

Margo1

29.08.2010 18:25
Nie wiem czy bym zjadła,ponieważ są składniki których nie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat