Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z czereśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 2 szkl
jajko 2 szt
czereśnie 70 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z czereśniami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Przestudzić zemleć. Do ziemniaków wbić jajka, wsypać mąkę, zagnieść ciasto
Krok 1 - Knedle z czereśniami foto
2
Czereśnie umyć,usunąć korzonki, wyjąć pestki.Z ciasta uformować wałeczki o średnicy ok. 5cm. Nożem pociąć na plastry, formować placuszki
Krok 2 - Knedle z czereśniami foto
3
Na każdy placek kłaść czereśnie, dokładnie zlepić
Krok 3 - Knedle z czereśniami foto
4

W rondlu zagotować wodę z odrobiną soli . Do wrzątku wrzucać knedle i gotować około 3 min od wypłynięcia. Odcedzić na sicie . Podawać polane bułką tartą , zrumienioną na maśle.
Krok 4 - Knedle z czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.07.2017 21:08
pyszne knedle :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak