Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajko 2 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 2 szkl
mleko 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szkl
rabarbar 50 dag

Kruszonka

masło 35 g
cukier 35 g
mąka pszenna 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z rabarbarem

Rabarbar umyć, obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Jajka zmiksować z cukrem na kogel mogel i dodać pozostałe składniki cały czas ucierając. Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami, można też wyłożyć papilotkami specjalną formę na muffinki. Do papilotek wlać ciasto do 3/4 wysokości i wyłożyć po kilka kawałków rabarbaru. Mąkę przesiać, dodać cukier i posiekane na kawałki zimne masło, składniki wymieszać, rozetrzeć między palcami, formując drobne grudki kruszonki. Wierzch każdej babeczki posypać kruszonką i piec przez 20 minut w temperaturze 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.07.2017 21:34
Pyszne i kuszące smakiem i wyglądem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak