Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś
1 puszka (piękny Jaś)
cebula
1 szt
olej
2 łyżki
kiełbasa śląska
2 pętka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
bulion drobiowy
250 ml
Ziele angielskie całe Prymat
2 ziarna
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat
1 łyzka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)

Cebulę siekamy, razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę razem smażymy, cały czas mieszając.
Podlewamy gorącym bulionem, 10 min. gotujemy bez przykrycia, dodajemy przyprawy.
Do całości dodajemy fasolkę wraz z zalewą, gotujemy 5-10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.07.2017 11:43
Często robię właśnie w ten sposób :)
Franciszek 01.07.2017 00:48
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak