Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 puszka (piękny Jaś)
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
kiełbasa śląska 2 pętka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion drobiowy 250 ml
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)

Cebulę siekamy, razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę razem smażymy, cały czas mieszając.
Podlewamy gorącym bulionem, 10 min. gotujemy bez przykrycia, dodajemy przyprawy.
Do całości dodajemy fasolkę wraz z zalewą, gotujemy 5-10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.07.2017 11:43
Często robię właśnie w ten sposób :)
Franciszek 01.07.2017 00:48
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak