Czekolada miętowa

Czekolada miętowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleszna 70% kakao

    100 gramm
  • mleko

    1/5 szklanki
  • świerza mięta

    10 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięte siekamy drobno.

Czekoladę kruszymy i wrzucamy do garnka z mlekiem i dusimy 5 minut, aż czekolada się rozpuści.

Po wyłączeniu wlewamy do formy lub salaterek i dodajemy mięte jak będzie mieć około 40 stopni.

Jemy po ostudzeniu ;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

19.07.2012 07:45
supet

iknkirke

11.11.2011 08:17
super

anja3107

24.03.2011 10:13
ciekawy przepis

Grażyna13

06.10.2010 17:37
Fajny pomysł :)

buksiak12

09.09.2010 14:11
super przepis

buksiak12

09.09.2010 14:11
super przepis

Dorota71

09.09.2010 09:14
mięta i czekolada to super połączenie

Dorota71

09.09.2010 09:13
słodziutki przepisik

Emilia22

09.09.2010 08:29
uwielbiam czekoladę w każdej postaci

Emilia22

09.09.2010 08:29
uwielbiam czekoladę w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat