Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 3 kg malutkich
Zalewa:
woda 5 szkl
ocet 1 szkl
pieprz ok12 ziaren
cukier 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie ok6 szt
sól 1 łyżeczka z czubkiem
Dodatki:
woda ok2 litry
sól 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka z czubkiem
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie

Pieczarki oczyścić i opłukać. Ugotować zalewę z podanych składników.
W drugim garnku zagotować 2 litry wody (można trochę więcej) dodać sól i kwasek cytrynowy. Do gotującej się wody wrzucić przygotowane pieczarki. Gotować 8-10 min.
Obgotowane pieczarki przelać przez durszlak i wrzucić do zalewy. Zagotować i gorące pieczarki z częścią przypraw nakładać do słoików. Do każdego słoika dodać troszkę gorczycy i gorące zakręcać.
Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 29.06.2017 12:32
Super pieczarki, na pewno lepsze niż te gotowe w sklepach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak