Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z pulpecikami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pulpeciki

mięso mielone
50 dag
sól i pieprz
do smaku
kasza manna
2 łyzki
cebula
1 szt
jajko
1 szt

Dodatki

bulion drobiowy
2 l
pieczarki
50 dag
cebula
4 szt
papryka czerwona
3 szt
ogórki konserwowe
6 szt
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
keczup
3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
1 płaska łyżeczka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyzeczki
olej do smażenia
mąka pszenna
2 łyżki
woda
1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pulpecikami

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki a pozostałe cebulę w półksiężyce, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na 3 łyżkach oleju do miękkości. Paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Krok 1 - Gulasz z pulpecikami foto
2
Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy kaszę mannę oraz jedną drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem a następnie wyrabiamy na gładką masę.
Krok 2 - Gulasz z pulpecikami foto
3
Formujemy małe kuleczki wielkości około 1-1,5 centymetra i smażymy na gorącym oleju na złoto około 5 minut. Wykładany na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju.Wszystkie warzywa wkładamy do bulionu dodajemy pulpeciki, koncentrat, ketchup,ziele angielskie, liście laurowe oraz mieloną paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i gotujemy około 30 minut. Mąkę dokładnie mieszamy w wodzie, dodajemy kilka łyżek gorącego wywaru i zagęszczamy gulasz.
Krok 3 - Gulasz z pulpecikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:54
nawet bardzo smaczne :)
Ewelina1991 27.06.2017 17:34
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak