Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowany stek z tuńczyka z imbirem i miodem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk
300 g stek
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka
Szafran nitki Prymat
1 szczypta
miód płynny
1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżeczka
oliwa
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany stek z tuńczyka z imbirem i miodem

Stek z tuńczyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny , i miodem i polać po steku .
Posypać pieprzem , imbirem i szafranem . Włożyć do lodówki na 30 minut .
Wyjąć i przełożyć na grilla tradycyjnego na tacki lub na patelnię grillową .
Grillować po 3 minuty z jednej i z drugiej strony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak