Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka zawijana z marmoladą
Kroki postępowania
W miseczce utrzeć zimne masło z cukrem i mąką, ucierać do momentu powstania kruszonki.
Piec w temp.180st około 40 minut.
mąka pszenna |
4,5 szklanki
|
cukier |
1/2 szklanki
|
masło |
125 gram
|
mleko |
3/4 szklanki
|
jajko |
4 sztuki
|
drożdże |
5 dag
|
skórka z cytryny |
|
masło |
5 dag
|
cukier |
10 dag
|
mąka pszenna |
10 dag
|
jajko |
|
marmolada |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: