Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina wiśniowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 4 łyżki
woda 2 szklanki+ 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina wiśniowa

Wiśnie umyć wydrylować i zalać dwiema szklankami wody, wsypać cukier i zagotować. Gotować około 10 minut, w tym czasie mąkę ziemniaczaną rozrobić w 6 łyżkach wody, dolać kilka łyżek gorącego soku z wiśni i wlać do wrzącego wywaru. Zdjąć z ognia i dokładnie mieszać aż wiśnie zaczną gęstnieć. Gorącą frużelinę przekładać do suchych słoików, zakręcić i od razu odwrócić do góry dnem. Zostawić do całkowitego wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 22.06.2017 19:55
Pychotka :-)
ada.la 22.06.2017 19:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak