Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z prażoną cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała młoda 1/2 główki
ogórek 1
pomidory 2
majonez 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Cebulka smażona Prymat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z prażoną cebulką

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Surówka z prażoną cebulką  foto
2
Ogórek obieramy, pomidory myjemy, Oba warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Surówka z prażoną cebulką  foto
3
Na koniec do warzyw dodajemy majonez, kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wykładamy na półmisek. Wierzch sałatki posypujemy prażoną cebulką.
Krok 3 - Surówka z prażoną cebulką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 22.06.2017 19:19
Świetna.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak