Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki przesmażane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 3 kg
cukier 2 szkl
cytryna 1/2 szt
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki przesmażane

Truskawki odszypułkować, wypłukać i osączyć. Przełożyć do garnka albo rondla. Postawić na małym ogniu aż truskawki puszczą sok. Można go trochę odlać.
Do truskawek dodać cukier i prażyć na małym ogniu aż truskawki zaczną się rozpadać (nie gotujemy na papkę). Doprawiamy sokiem z cytryny i można cynamonem.
Nakładamy do słoików i pasteryzujemy ok 15 min mniejsze słoiki. Dobre do ciast, deserów i naleśników i na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak