Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z cieciorką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
ciecierzyca 200 g
marchew 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 szt
sól i pieprz
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
masło 1 łyżka
olej do smażenia
pomidory 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z cieciorką

Kroki postępowania

1
Cieciorkę myjemy i zalewamy zimną wodą na 12 h. Po tym czasie zalewamy nową posolona wodą i gotujemy na małym ogniu 45 minut.
Krok 1 - Kapusta z cieciorką  foto
2
Cebulę obieramy , drobno siekamy i szklimy na maśle.
Krok 2 - Kapusta z cieciorką  foto
3
DO cebuli dodajemy posiekaną kapustę i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe .
Krok 3 - Kapusta z cieciorką  foto
4
Marchewki obieramy i kroimy w słupki dodajemy do kapusty. Wlewamy 1 szkl wody i dusimy do miękkości.
Krok 4 - Kapusta z cieciorką  foto
5
Obrane , pokrojone w paseczki i podsmażone pieczarki dodajemy razem z cieciorką do kapusty
Krok 5 - Kapusta z cieciorką  foto
6
Pomidory pokroić w kostkę i dodać do garnka. Dusimy całość 15 minut i doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Kapusta z cieciorką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak