Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z dodatkiem mozzarelli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 1
rzodkiewki 5-6 kulek
mozzarella małe kulki 1/2 opakowania
jajka ugotowane na twardo 2-3
kwaśna śmietana 1 mały kubek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z dodatkiem mozzarelli

Ogórek obieramy i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski.
Rzodkiewki myjemy i drobno kroimy. Mini mozzarellę przekrawamy każdą na pół i dodajemy do warzyw.
Ugotowane n twardo jajka ubieramy ze skorupek i drobno siekamy. Do składników sałatki dodajemy kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 29.05.2017 10:11
mniam, mniam
jagoda5913 29.05.2017 00:52
Fajna sałatka
w mojej kuchni 29.05.2017 00:10
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak