szybki jabłecznik

szybki jabłecznik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • kasza manna

    2 szklanki
  • jabłka

    1 kg
  • margaryna

    250 g
  • proszekdo pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę włożyć do zamrażalnika .mąkę, kaszę, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w jednym naczyniu, podzielić na 3 części.jabłka zetrzeć na tarce, podzielić na 2 części. blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wysypać na nią 1 część mieszaniny, na to 1 część jabłek, ponownie wysypać część mieszaniny i jabłka i znów ostatnią część mieszaniny. margarynę zetrzeć na tarce nad blachą tak aby ciasto było całe pokryte wiórkami. tak gotowa ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec ok 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

16.02.2013 08:22
pycha;)

iknkirke

22.05.2012 21:20
mniam

Agnieszka191

30.08.2010 20:33
zrobie dla Mamuski

pauluna

30.08.2010 16:19
ciekawy przepis

marzencia2007

30.08.2010 12:50
super :) robie taki sam!

Monika193

30.08.2010 11:51
super

RenataZ-et

30.08.2010 11:14
ojj tak, do tego dodałabym jeszcze cynamon :))

plocia

29.08.2010 15:12
w sam raz na te pochmurne dni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat