Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pychotka
Jajka wybić i oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i wodę. Na koniec wmieszać mąkę z proszkiem i kakao. Przełożyć do przygotowanej dużej blaszki i piec ok 30 min w 180 stopniach. Ciasto wystudzić i przekroić na połowy.
Żelatynę rozmieszać w ok 1/4 szkl gorącej wody i lekko przestudzić. Śmietanę przygotować wg przepisu na op dodając 1,5 szkl mleka. Dodać żelatynę i doprawić do smaku. Dodać pokrojone galaretki i wymieszać, wyłożyć na spodni blat posmarowany powidłami albo dżemem.
Przekrojoną stronę drugiego blatu posmarować powidłami i położyć tą stroną na masę śmietanową. Lekko docisnąć.
Schłodzić i polać polewą czekoladową.