Zupa na wędzonym boczku

Zupa na wędzonym boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

  • marchewka

  • pietruszka

  • natka pietruszki

  • ziemniaki

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wrzucić kostki bulionowe i boczek pokrojony w kostkę. Dodać marchewkę, ziemniaki i pietruszkę pokrojoną w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz kaszę jęczmienną w zależności od upodobań. Gotować ok 1 godz na małym ogniu. Pod koniec gotowaniu przyprawić natką pietruszki i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

16.01.2012 00:29
dobra

kate.500

09.11.2011 10:31
pysznosc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat