Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany chleb z masłem, ziołami i czosnkiem
Miękkie masło włożyć do miski ,dodać zioła prowansalskie oraz obrany , przeciśniemy przez praskę czosnek,
Dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem do smaku.
Folie aluminiową rozłożyć , położyć na foli okrągły średni ,krojony chleb, Piętkę posmarować masłem z przyprawami przyłożyć następną kromkę , znowu posmarować przyłożyć kolejną kromkę chleba, smarować w miarę grubiej i dobrze dociskać kromki itd. kromkę po kromce do końca chleba.Chleb dobrze owinąć cały folią aluminiową i położyć na rozpalonego grilla.
Grillować około 30 - 40 minut obracając chleb co jakiś czas.
Podawać do mięsa grillowanego,kiełbasy grillowanej itp.
Ja podałam ze śląskim krupniokiem w kapuście kiszonej.