Ziemniaczane roladki z parówkami

Ziemniaczane roladki z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1/2 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • parówki

  • bułka tarta pikantna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, dusimy. Kiedy przestygną dodajemy obie mąki, jajko. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy niewielkie prostokąty. Na nim układamy parówkę i zawijamy. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju.
Podajemy z dowolnym sosem (pieczarkowym, pomidorowym lub z samym ketchupem).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

owca441

01.11.2012 21:00
ciekawe

Smakosz6

29.08.2010 13:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat