Rybne pulpety z karmelizowaną cebulą

Rybne pulpety z karmelizowaną cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    200 g (wędzony)
  • ziemniaki ugotowane

    200 g
  • skórka z cytryny

    1/2 szt
  • natka pietruszki

  • mąka

  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • chili Prymat

    1 szczypta
  • cebula czerwona

    2 duże
  • oliwa z oliwek

  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Oczyszczonego ze skóry i ości dorsza rozdrobniłem, ugotowane ziemniaki przepuściłem przez praskę, wymieszałem razem ze skórką cytryny, posiekana natką , solą, szczyptą chili i pieprzem do smaku. Z masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego, panierowałem kolejno w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyłem na złoto na oleju, osaczyłem na papierowych ręcznikach.
Czerwone cebule pokroiłem w cienki piórka. Na patelni rozgrzałem łyżkę oliwy, wrzuciłem cebulę, mieszając od czasu do czasu podsmażyłem ją, aż całkowicie zmiękła i zaczęła brązowieć. Posypałem ją cukrem, skropiłem balsamino, zwiększyłem ogień, smażyłem ok. 10 minut, mieszając aby się nie przypaliła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bertpvd

20.05.2017 08:50
Pyszny przepis

marzut

05.04.2017 10:56
Super przepis

Mniam

31.03.2017 12:58
Coś pysznego!

olkaaa

30.03.2017 20:04
chętnie zrobię

wyattearp

30.03.2017 19:55
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat