Superszybka tarta warzywna z na cieście francuskim

Superszybka tarta warzywna z na cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie ciasta francuskiego

    1 szt
  • mieszanka dowolnych warzyw (mogą być mrożone, mogą być i świeże)

    1 szt
  • szynka pokrojona w kawałki

    150 g
  • śmietana

    200 g
  • ser żółty

    100 g
  • sól

    1 szczypta
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 szczypta
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 szczypta
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciastem wykładamy formę do pieczenia, dno nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Po wyjęciu posypujemy dno bułką tartą i lekko studzimy.

W tym czasie rozmrażamy warzywa w mikrofali (lub przelewamy letnią wodą), mieszamy z szynka, a następnie wykładamy je na ciasto.

Śmietanę mieszamy z jajkiem i tartym serem. Doprawiamy do smaku. Zalewamy nią warzywa i wstawiamy do piekarnika na 10 – 15 minut, gdzie pieczemy w 180 st. C.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona22

19.09.2012 19:57
świetny przepis! Robiłam i wszyscy zachwyceni! tylko zamiast szynki dodałam pierś z kurczaka pokrojoną w drobną kostkę przyprawioną ziołami solą i pieprzem i na parze ugotowałam, warzywa brokuł i marchewka też na parze ugotowane REWELACJA

pawel6

28.08.2010 11:38
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat