Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z bakaliami
Po 10 dniach ciasto porcjami rozwalkować, wykroić dowolne kształty. Piec w piekarniku w 150 stopniach. Po upieczeniu pierniczki są twarde, ale po kilku dniach skruszeją
miód prawdziwy | 0,5 l |
mąka pszenna | 1 kg |
cukier | 2 szklanki |
smalec | 25 dag |
jajko | 3 szt |
mleko | 1/2 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 3 łyżeczki |
rodzynki | 6 łyżek |
skórka pomarańczowa | 3 łyżki |
daktyle | 10 szt |
figi | 5 szt |
orzechy włoskie | 1 szklanka posiekanych |
cynamon | 1 łyżeczka |
imbir | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: