Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorka na ciepło.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 200 g
cebula biała 1/2 szt
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
ząbki czosnku 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka na ciepło.

Kroki postępowania

1
Cieciorkę zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na całą noc.
na drugi dzień gotujemy , aż będzie miękka , odcedzamy.
Krok 1 - Cieciorka na ciepło. foto
2
Cebulę obieramy i siekamy w kostkę.
Krok 2 - Cieciorka na ciepło. foto
3
Cebulkę szklimy na oleju.
Krok 3 - Cieciorka na ciepło. foto
4
Czosnek obieramy i drobno siekamy.
Krok 4 - Cieciorka na ciepło. foto
5
Cebulę i czosnek dodajemy do cieciorki .
Krok 5 - Cieciorka na ciepło. foto
6
Całość mieszamy , solimy i doprawiamy , dodajemy kolendrę .
Podajemy na ciepło.
Krok 6 - Cieciorka na ciepło. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 23.02.2017 16:39
fajny przepis
Smaczna_B 19.02.2017 16:33
Cieciorka jest bardzo wartościowa , posiada dużo białka , warto więc ją spożywać.
Renataj 18.02.2017 23:57
Od niedawna pokochałam to warzywo i myślę, że to danie w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak