Masło klarowane

Masło klarowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztopić nie rumieniąc ,raz zagotować ,zdjąć z ognia i odstawić. Gdy piana ,która się utworzyła podczas gotowania ,opadnie na dno ,masło zlać z wierzchu lub przelać przez gęste sitko. Podawać do warzyw z wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

22.03.2011 17:50
to mi smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat