Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z ogórka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek zielony 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
jogurt naturalny 1 szt
liście szpinaku 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z ogórka z tuńczykiem

Ogórek obieramy i płuczemy.

Przekrawamy go na pół i wzdłuż na dwie połówki.

W miseczce mieszamy tuńczyka, posiekane i umyte liście szpinaku, jogurt, przyprawy - sól i pieprz.

Przekładamy na połowę ogórka i przykrywamy jak kanapkę.

Super alternatywa dla tych, którzy tak jak ja nie mogą jeść chleba. Sprawdzi się też jako przekąski na imprezę. Wtedy można kroić na mniejsze porcje i zabezpieczyć wykałaczką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.02.2017 18:54
coś dla mojego meża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak