Przepis i sposób przygotowania na: Rollsy warzywne
Marchewkę obieramy i też kroimy w słupki.
Paprykę opłukać usunąć nasionka pokroić w paski
Cebule czerwona obrać pokroić w piórka
Awokado obrać pokroić w słupki.
Szynkę pokroić w paski
Łososia pokroić w plastry lub kawałki.
Sposób wykonania ;
Papier ryżowy rozłożyć ( pojedynczo arkusze ) lekko namoczyć .
Na papier ryżowy układać warzywa posypać rukola.
Boki papieru ryżowego zwijamy do środka resztę tak jak zwijamy gołąbki ( tak by wyszła rolka)
Rolki przecinamy na pól i układamy na półmisku warzywami do góry (czyli przecięciem.)
Podajemy z sosem jaki kto lubi.
Rollsy maczamy w sosie.
U mnie sos sojowy z czosnkiem i cytryną lub jogurtowo - majonezowy z czosnkiem.
Smacznego.