Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa pychotka
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej , wymieszać łyżką. Przełożyć ciasto do tortownicy o śr. 23 cm, piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, jeszcze chwilę ubijać. Dodać serek mascarpone, ubijać do połączenia się składników.
Do ubitej śmietany dodać kakao, zimną czekoladę. Wymieszać łyżką.
Zimny biszkopt przekroić na dwa blaty. Spód ciasta nasączyć, wymieszaną wodą z rumem.
Wyłożyć część kremu, ilość wg. uznania, rozprowadzić na całym blacie. Nakryć drugim blatem, rozprowadzić resztę kremu na wierzchu i bokach ciasta.
Odstawić do lodówki na 60 minut. Przed podaniem polać frużeliną SMACZNEGO!!!!