Francuzkie paluszki

Francuzkie paluszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5
  • cebuka

    1
  • CZASNEK

    2 ząbki
  • mąka

    1 łyżka
  • ser gruyera

    5 dag
  • jajka

    2
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce. Dodać posiekaną cebule, czosnek, mąkę, jajka i przyprawy. Wymieszać. Z masy uformować kulki. W środek każdej kulki włożyć starty ser. Na patelni rozgrzać masło. Włożyć kulki i spłaszczyć je łyżką. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

04.08.2013 22:56
są na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat