Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpajza cytrynowo-kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 jajek
cukier
sól
kakao 10
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szpajza cytrynowo-kakaowa

5 białek, szczypta soli i 5 łyżek cukru ubijamy na sztywno. Do tak ubitej piany powoli dodajemy 5 żółtek cały czas ubijając. Namaczamy żelatynę w chłodej przegotowanej wodzie. Podgrzewamy lekko żelatynę cały czas mieszając. Ubite jajka dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i pół żelatyny. Wlewamy do pucharków zchłodzonych zimną wodą. Do drugiej części dodajemy sok z cytryny.
Można dodać bakalie, rum lub adwokata

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 13.07.2012 14:18
fajne
Kate131 30.04.2012 08:20
10 kakao co??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak