Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze piersi.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt
Musztarda francuska Prymat
sól
pieprz
miód płynny
cynamon
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze piersi.

1.
Piersi oczyścić ,osuszyć. Z podanych składników zrobić marynatę. Włożyć piersi do marynaty na 1 - 1,5 godziny.Po tym czasie piersi włożyć na rozgrzaną patelnie skrą do dołu i piec na wolnym ogniu około 15 minut ,następnie obróć i piec jeszcze z 10 min. Piersi wyjmij i pokrój w grubsze plastry włóż do brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:21
Dobre jedzenie.
Bożena Matuszczyk 25.01.2017 12:11
Miło mi dziekuje Wszystkim;)
KORAL 23.01.2017 19:15
Wyglądają zachęcająco :)
Ola1young 23.01.2017 18:56
smaczne mięsko :)
berys18 23.01.2017 18:54
smaczny pomysł na kaczusię
katarzynka455 23.01.2017 14:47
Przepyszne mięsko:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak