Babeczki zjagodami

Babeczki zjagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1/4szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    1/4szklanki
  • jajko

    1
  • mleko

    3/4 szklanki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • jagody

    3/4szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarni do temp 200stopinii ułóż na dwóch blachach papierowe foremki do babeczek .Przesiej do dużej miski mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem.Do drugiej miski wbij jajko i roztrzep je widelcem po czym domieszaj mleko oraz olej .Wlej płyne składniki do suchych składników i całość dobrze rozrób masa nie powina byc grudkowata.Nastepnie dołóz do niej jagody i delikatnie wymieszaj.Rozłóż ciasto do foremek i piecz na złoty kolor przez ok 15-18 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

patelka

28.09.2010 19:07
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat