Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jeżynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 4 kg
cukier 250 g
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jeżynowy

Jeżyny delikatnie opłukać na durszlaku .Przygotować wyparzone słoiki i wkładać czyste jeżyny .Do każdego słoika litrowego wsypać około 2-3 łyżek cukru .Można dodać kilka goździków. Wlewać zagotowaną zimną wodę . Zakręcać słoiki i pasteryzować około 15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.01.2017 13:15
nie przepadam za kompotem ze względu na pestki tych owoców

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak