Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kopru włoskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 2 szt
masło 50 g
koper włoski 2 szt
seler naciowy 4 łodygi
wino białe wytrawne 50 ml
bulion drobiowy 500 ml
śmietana słodka 3 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kopru włoskiego

Masło roztapiamy w garnku, dodajemy posiekaną szalotkę, pokrojony koper, seler i smażymy przez 10 min.
Do smażonych warzyw wlewamy wino, smażymy kilka minut, do momentu odparowania alkoholu.
Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia.
Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.01.2017 17:31
fajna zupka
mirosława4 13.01.2017 12:53
apetyczny kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak