Ciasto Stefania

Ciasto Stefania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    1 litr
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna

    1 kostka
  • kasza manna

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • herbatniki

    5 paczek
  • Polewa:

  • margaryna

    1\\2 kostki
  • cukier puder

    1\\2 szklanki
  • kakao

    2-3 łyżki
  • bakalie

  • woda

    2 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Mleko, margarynę, i cukier zagotować. Następnie po troszku wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kakao. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu ułożyć (lekko uciskając)herbatniki. Polać polewą, Posypać wiórkami kokosowymi. Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Wtedy polać całą powierzchnię ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat