ROLADA OMLETOWA.

ROLADA OMLETOWA.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    4-5 szt.
  • mąka typ 450

    2 łyż.
  • sól

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    100 ml.
  • twaróg

    50 dag.
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • koperek

    1/2 pęczek
  • szczypiorek posiekany

    1/2 pęczek
  • śmietana

    100 ml.
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • ogórki

    kilka szt.
  • papryka zielona

    3 szt.
  • papryka żółta

    3 szt.
  • papryka czerwona

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na 2 średnie omlety.
Białka oddzielić od żółtek.Ubić na sztywną pianę, ze szczyptą soli, ubijając dodać żółtka.Delikatnie połączyć i wymieszać z mąką.
Rozgrzać olej na patelni.Wylać połowę masy.Usmażyć po kolei dwa omlety.
Twaróg wymieszać ze śmietaną, dodać natkę, ulubione przyprawy.Tak przygotowanym posmarować omlety.Ułożyć rodrobnione warzywa.Zwinąć rolady.
Owinąć ściśle folią spożywczą, wstawić do lodówki na kilka godzin.
Kroić na plastry.
Smaczego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krokodyl

04.05.2012 08:22
extra

lukoszek88

01.12.2010 08:00
ciekaiwe

cukiereczek

01.10.2010 08:28
Fajne

Matik

06.09.2010 22:19
minam

Katarzyna/kate1980

06.09.2010 13:12
super przepis

gusia1000

30.08.2010 16:50
Danie pod mój smak. Pycha.

Margo1

27.08.2010 14:23
Fajna

rosik93

26.08.2010 16:33
Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat