Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka biało-zielona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos: czosnek, zabek, łyżeczka musztardy, 3 łyzki czerwonego octu winnego, 7 łyzek oliwy z oliwek
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka biało-zielona

Ryz gotujemy, cebulki kroimy w piórka, bób,groszek i fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Wszystkie składniki wystudzone starannie mieszamy. Składniki do sosu wkładamy do słoiczka szczelnie zamykamy i energicznie potrząsamy, az się połącza. Gotowy sos mieszamy z pozostałymi składnikami, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wkładamy na 3 godz do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.12.2010 11:11
Ciekawa kompozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak