Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron łazankowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
jaja 4 sztuki
sól 1 do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron łazankowy

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy na stolnicę.
Krok 1 - Makaron łazankowy foto
2
Do mąki dodajemy jaja, sól i oliwę. Zagniatamy.
Krok 2 - Makaron łazankowy foto
3
Odstawiamy ciasto makaronowe na minut, następnie jeszcze raz zarabiamy.
Krok 3 - Makaron łazankowy foto
4
Ciasto cienko rozwałkowujemy. Jeżeli chcemy grubszy makaron, ciasto powinno być grubsze.
Krok 4 - Makaron łazankowy foto
5
Placki siekamy na paski prostokątne.
Krok 5 - Makaron łazankowy foto
6
Paski makaronu siekamy w kratkę.
Krok 6 - Makaron łazankowy foto
7
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Gotowe.
Krok 7 - Makaron łazankowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak