Pory Panierowane

Pory Panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porów

    200 g
  • mąki

    3 g
  • mleka

    10 ml
  • 10 g bułkitartej

  • cukier

  • sól

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić ze zbędnych liści,umyć dokładnie ( odchylajac liście ) i ugotować małej ilosci wody z dodatkiem soli i szczyptu cukru.Ugotowane pory osączyć,wystudzić,oprószyć pieprzem ziołowym i mąką.Jajka rozmieszać z mlekiem i mąką.Pory panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu:)

Polecam:):)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krokodyl

04.05.2012 08:21
fajne

stokrotka

19.10.2010 08:19
muszą świetnie smakować!

Katarzyna/kate1980

06.10.2010 20:53
ciekawy przepis

gusia1000

29.08.2010 19:46
Dla mnie znakomite jedzenie.

MAŁGORZATA108

25.08.2010 18:56
Mocno dietetyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat