Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sahlab

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
woda 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
mąka kukurydziana
ekstrakt waniliowy 1/2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sahlab

Wodę i mąkę przełóż do niedużej miseczki i dokładnie wymieszaj.
Mleko przelej do rondelka.Gdy mleko zrobi się ciepłe,ale nie zagotuje dodaj mąkę wymieszaną z wodą,cukier,wanilię i wiórki kokosowe. Zagotuj i gotuj przez ok.2-3 minuty.
Przelej do kubeczków. Podawaj posypane cynamonem,do tego mogą być również migdały,pistacje,wiórki kokosowe itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.08.2016 14:08
bardzo ciekawy pomysł
Ola1984 06.08.2016 13:52
Ciekawy przepis z przyjemnością bym spróbowała :)
MałaMi89 05.08.2016 23:07
Nazwa nic mi nie mówi, dopiero treść :)
Madzai 05.08.2016 20:08
Bardzo interesujące :)
IZABELA29 05.08.2016 17:19
dla mnie coś nowego
benka 05.08.2016 16:19
Ciekawy przepis i fajna nazwa :)
Wiktoria29 05.08.2016 15:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak