Kluski-pierogi leniwe

Kluski-pierogi leniwe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    1,2 kg
  • ziemniaki

    10 dag
  • jajka

    2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczna

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować i przestudzone zmielić w maszynce razem z serem. Dodać jajka, oliwę, mąkę i wyrobić ciasto.
Uformować z ciasta wałek o średnicy 3 cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę i kroić w skośne kawałki o szerokości 2-3 cm
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować. Podawać polane topionym masłem zmieszanym z bułka tartą lub z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka107

31.05.2012 21:32
pyszne

szajba2

31.12.2011 19:49
smaczna

Barbara55

08.12.2011 19:16
jak leniwe to nie dla mnie

Magda60

27.11.2011 09:36
lubie je

Magda60

27.11.2011 09:36
lubie je

kielcok1

31.10.2011 16:39
tego jeszcze nie jadłem

malaczarna23

16.06.2011 09:05
pycha

wolochski

13.06.2011 22:54
super

kriso

02.05.2011 13:36
smaczne

Juleczka20

15.04.2011 07:58
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat